Даниел Митов: “Промяната” са в предморално състояние на своето развитие

“Промяната” са в предморален етап на своето развитие”.

Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов по БТВ.

ГЕРБ не е изпадал в политическа изолация. В момента ние се борим да излезем от стагнацията и трите години застой. Стремим се по някакъв начин да върнем стабилното управление. Така от ефира на Би Ти Ви Митов, коментира каква е целта пред партията след изборите на 9 юни.


По отношение на евентуално коалиционно споразумение за съставяне на правителство Митов каза: Ще искаме коалиционно споразумение с разпределение на местата в кабинета според тежестта на представените в Народното събрание и разпределение на отговорностите.

На въпрос на водещия Светослав Иванов дали протяга ръка към Продъжаваме промяната – Демократична България (ПП – ДБ) Митов отговори: Ние не горим мостове.

Но за съжаление през последните години се нагледахме на експерименти от момичета и момчета, които по мои наблюдения са в предморално състояние на своето развитие. Няма проблем да ходят и да говорят срещу мафия, която си въобразяват, след което да влязат по кабинетите и да обсъждат неформалния кеш, който ще раздават“, каза за отношенията с ПП-ДБ Митов.


Той уточни, че визира изтеклите записи от разговори на лидери на „Продължаваме промяната“.

Аудио файл с гласовете на Асен Василев, Кирил Петков, Лена Бориславова и Николай Денков беше публикуван първо от сайта „Афера“. Сайтът информира, че става дума за партийна среща по време на парламентарни избори през 2023 г.

Няколко часа след това от „Продължаваме промяната“ потвърдиха достоверността на записа, като го качиха на официалната си страница във Фейсбук.

Той заговори и, че ако има някаква коалиция след изборите, то тя трябва да почива върху ясно и подписано коалиционно споразумение.

В к етичен тон за действията на ПП Даниел Митов заяви:

„Виждаме ги, че имат авторитарен нагон. Проявяват го в София, тук, където имаха най-голямата сила… това насилие върху хората от центъра на София от едни хора без семейства, да им вземеш паркоместата и хората със семейства, да няма къде да паркират, за да оставят и вземат децата от училище“, атакува Митов властта в София.

„Те халюцинират София като Амстердам и създават проблем там, където го няма“, удари по масата Даниел Митов.

Той допълни, че освен авторитарен, ПП демонстрирали и криминален нагон, посочвойки записа на Радостин Василев и аферата с фалшивите подписи с плажа „Корал“.

„Искам да чуя от Асен Василев къде отидоха тези 2 млрд. лв. за „Хемус““, коментира още Даниел Митов. Той определи харченето на Асен Василев като финансов разгул. Митов определи Асен Василев като нов марксист, който взимал неразумно заеми, за да има какво да се харчи.

epicenter.bg

Проверете също

Костадинов: Ако се състави някаква хибридна власт, тя ще е позор!

Ще се пренаредят властовите полюси вътре в ДПС. На предишните избори ПП-ДБ влязоха в парламента …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *