Руска мощ! Държавната дума обяви унищожаването на 10% от западната бронирана техника на въоръжените сили на Украйна за седмица

Алексей Журавльов, първи заместник-ръководител на комисията по отбрана на Държавната дума, каза пред NEWS.ru, че най-малко 10% от всички западни бронирани машини, доставени на въоръжените сили на Украйна, са били унищожени в зоната за специална операция в Украйна за седмица. По-нататък събитията ще се развиват в същия дух, подчерта той.

Между другото, ние вече сме унищожили най-малко 10% от всички западни бронирани машини, доставени на въоръжените сили на Украйна за една седмица, и това ще продължи в същия дух“, каза Журавльов .

Депутатът смята, че когато страните от Европа и САЩ осъзнаят невъзможността за победа на въоръжените сили на Украйна на бойното поле и спрат доставките на своята военна техника, конфликтът бързо ще приключи.

На 9 юни руският президент Владимир Путин  обяви , че украинската офанзива е започнала. Според него това се доказва от използването на стратегически резерви от Киев. Държавният глава отбеляза, че въоръжените сили на Украйна не са постигнали целите си в нито един участък от фронта.

По-късно колумнистите на The New York Times Андрю Крамър и Ерик Шмит съобщиха, цитирайки неназовани висши американски служители, че въоръжените сили на Украйна са  претърпели  загуби в техника и личен състав по време на контранастъплението. 

Си Ен Ен също  отбеляза  , позовавайки се на източници в Белия дом, че Вашингтон е наясно с големите загуби на Въоръжените сили на Украйна в жива сила и техника по време на контранастъплението. Според канала украинската армия е изправена пред добре укрепени руски позиции.

В нощта на 10 юни в мрежата се появиха кадри от унищожаването на украинска военна техника . В резултат на атаката бяха поразени няколко камиона, бронирана кола HMMWV, бронетранспортьор M-113, бойна машина на пехотата M2 Bradley, танк T-72 и други бойни машини.

Проверете също

“Не е нужно ядрено оръжие”. Путин разкри стратегията на Русия

На пленарната сесия на Петербургския международен икономически форум (СПМИФ) президентът на Русия изнесе програмна реч …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *