Леле, Мале … Премиерът Денков обяви датата, на която подава оставка: Казват ми да не се отказвам, разчитат на мен

На 6 март със сигурност ще си подам оставката. Това обяви премиерът Николай Денков. Днес той отново отговаряше на въпроси на граждани и журналисти в живо предаване във фейсбук.

След питане кога ще си подаде оставката, Денков обясни, че това ще се случи на 6 март – тогава изтичат деветте месеца според договорката за ротация на министър-председателя.

След това премиер трябва да стане Мария Габриел от ГЕРБ. Процедурата обаче минава през президента и парламента и предвид сложните отношения между формациите от управляващото мнозинство тя може да претърпи сериозни перипетии. Като основен спор се очертава дали и доколко следва да има смяна на министри. Не е ясно и с чий мандат ще бъде избрано следващото правителство с министър-председател Мария Габриел – дали с първия на ГЕРБ-СДС, или отново с втория на ПП-ДБ.

Интервютата в рамките на около час с министър-председателя през фейсбук станаха традиция – те се правят всеки месец от началото на мандата на Денков на 6 юни. Днес бе шестото издание, пише Флагман.

„Бих казал, че правителството, като се махнат политическите медийни изяви, среща подкрепа от хората. Непрекъснато срещам хора, които казват „ама моля Ви, не се отказвайте въпреки всичко, което се чува, дръжте се, защото разчитаме на Вас“. Вчера бях на среща с новоизбраните кметове – изрично беше подчертано, че те са много доволни от начина, по който работят с правителството“, посочи акад. Николай Денков.

„Аз виждам всъщност доста сериозна подкрепа, но, разбира се, когато по медиите непрекъснато се казва „ах, как не се справят“, хората това чуват“, добави той.

До края на годината ще продължат активно преговорите и усилията за приемането на България в Шенгенската зона, стана ясно от думите на премиера.

7dnibulgaria.bg

Проверете също

Депутат: Референдум “за” и “против” еврото е капан!

Пеевски: Референдум “за” и “против” еврото е капан! ДПС няма да допусне това Многократно сме …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *