Преглед на iPhone 14 Plus и 14 Pro Max

Хората продължават да купуват iPhone по същата причина, поради която продължават да ходят на любимият си ресторант – знаят какво да очакват и че ще бъде добро или много добро. 

Новите iPhone 14 Plus и 14 Pro Max се появиха на пазара и може би се чудите как можете да се сдобиете с тези невероятни устройства. Но преди това трябва да знаете какво предлага новият iPhone по отношение на функциите и някои други съвети и трикове.

Това ще гарантира, че ще се възползвате максимално от това устройство, след като го имате. Така че, ако се чудите за скритите функции на iPhone 14 Plus и 14 Pro Max, значи сте попаднали на правилното място. Този блог ще ви даде цялостна представа за съветите и триковете за това устройство.

iphone 14 pro max

Топ 10 скрити функции, съвети и трикове

Познаването на тези десет скрити функции ще ви помогне да използвате вашия iPhone 14 Plus и 14 Pro Max по-ефективно. Това ще направи инвестицията ви в това ново устройство полезна.

1. Направете по-стабилно видео, като използвате режима на действие

Няма съмнение, че iPhone предлага невероятна камера, което го прави идеален за правене на снимки и видео. Въпреки това режимът Action в моделите iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro ви позволява да заснемате по-стабилни видеоклипове.

Докато режимът на действие работи по-добре при значително количество осветление, можете да промените настройките, така че да може да работи при по-слабо осветление.

2. Предлага защита на албумите

Въпреки че iPhone предлага опцията за скрит албум в приложението, за някой с достъп до телефона ви е доста лесно да го намери. Следователно те могат лесно да го направят видим и да проверят всички снимки и видеоклипове в албума.

Но в новия iPhone 14 има трик, който можете да използвате, за да заключите своя скрит албум. Отидете в приложението за снимки и докоснете долната част на екрана, за да видите малка ключалка. Можете да използвате своя Face ID или парола, за да проверите „Скрити и наскоро изтрити албуми“.

3. Премахнете дублиращи се изображения и видеоклипове

Има шанс да сте запазили която и да е снимка два пъти, създавайки дубликат. В такъв случай може да искате да използвате новия трик на iPhone 14, за да премахнете дублирани изображения и видеоклипове.

Отидете на Снимки > Албуми и ще видите дублиран албум точно под помощните програми. Тук ще намерите всички дублирани изображения или видеоклипове. Можете да ги изтриете или да ги обедините, в зависимост от вашия избор.

4. Използвайте Siri, за да прекъснете повикване

Искате ли да изпробвате нещо, за да прекратите разговора си? Новите iPhone 14 Plus и 14 Pro max ви позволяват да прекратите разговора с помощта на Siri.

Можете да използвате виртуалния асистент на Apple вместо бутона за край на повикване или страничния бутон. Въпреки че това е удобна опция, трябва да я използвате предпазливо, тъй като другият човек може да чуе вашата команда към Siri за прекратяване на разговора.

5. Давайте по-дълги команди на Siri

Тъй като говорим за Siri, нека да разгледаме още една функция, която можете да намерите в новите iPhone 14 plus и pro max. Преди стартирането си, Apple обяви, че потребителите може да могат да коригират времето за пауза на Siri.

По този начин можете да давате по-дълги команди на Siri, преди да започне да обработва вашата заявка. Може да бъде идеална функция за хора с увреден говор.

6. Организирайте своите плейлисти в Apple Music

Плейлистите могат да бъдат чудесен начин да поставите всичките си любими песни на едно място. Въпреки това, проблемът, пред който са изправени потребителите, е, че Apple Music ги организира по начина, по който са създали плейлисти. Но трикът на iPhone 14 Pro ви позволява да сортирате плейлистите според:

  • Заглавие
  • Дата на излизане
  • Художник
  • Албум

7. Използвайте Siri, за да диктувате емотикони

Докато можете да диктувате съобщения на Siri, новият iPhone ви улеснява да използвате виртуалния асистент на Apple и за емотикони. iOS 16 идва с по-интелигентна Siri, която може да разбере, когато й диктувате емотикони.

Така че следващия път, когато планирате да изпратите емоджи със сърце на любимите си хора, можете просто да го продиктувате и Siri ще остави емоджи със сърце в края на съобщението вместо емоджи със сърце в текста. Това е идеалният трик за потребители, които обичат да използват емотикони доста често.

8. Лесен процес за изтриване на контакти

В предишните модели iPhone изтриването на контакт може да бъде предизвикателен и уморителен процес. Ще трябва да отидете до подробната информация за контакта, след това до опцията за редактиране и докрай надолу, за да видите опцията за изтриване.

Въпреки това Apple вече улесни потребителите да изтрият контакта в новите iPhone 14 Plus и 14 Pro max. Всичко, което трябва да направите сега, е да докоснете контакта и да го изтриете от списъка.

9. Лесно възстановяване на изтрити чатове

Има вероятност случайно да сте изтрили чат в съобщението. Може да съдържа някаква информация и вие искате да я извлечете. Това е мястото, където новата функция на iPhone 14 влиза в действие, която ви позволява достъп до наскоро изтритите чатове.

Можете просто да отворите приложението за съобщения и да щракнете върху опцията за редактиране в горната лява част на екрана. Изберете „Наскоро изтрита папка“ и след това докоснете чатовете, които искате да възстановите.

Важно е да се отбележи, че папката ще съхранява съобщения само за 30 дни. След този период чатовете ще бъдат изтрити за постоянно.

10. Персонализирайте заключения екран

Не на последно място, новите iPhone 14 Plus и 14 Pro Max ви улесняват просто да персонализирате заключения си екран според вашите предпочитания. Можете да натиснете и задържите заключения екран, за да редактирате. Освен това ви позволява да избирате от различни стилове, като всеки от тях предлага уникален цветен фон.

Обобщавайки

Надяваме се, че имате по-добра представа за новите съвети, трикове и функции, които са налични в новите iPhone 14 Plus и 14 Pro max. Спазването на тези съвети и трикове ще ви помогне да използвате устройството по най-добрия начин. Така че вземете нов iPhone 14 plus днес, за да се възползвате от тези функции.

Проверете също

Мерт Рамазан Демир

Мерт Рамазан Демир – Професионална кариера

Мерт Рамазан Демир е талантлив актьор, който е завладял сърцата на много зрители със своята …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *