Проф.Ангелов: ГЕРБ помага за по-добри свързаност, пътна инфраструктура и здравеопазване в Стражица

Искаме си магистрала „Хемус“. Къде отидоха милиард и 300 милиона лева, които ГЕРБ остави на правителството на ППДБ за магистралата, а тя е жизненоважна за развитието на региона, защото без пътища няма икономика, няма работни места, което означава задълбочаване на проблема с обезлюдяването на селата. Това коментират жителите на Стражица пред водача на листата на ГЕРБ-СДС за Велико Търново и региона проф. Костадин Ангелов и местния кандидат за народен представител Нойко Нойков, кмет на стражишкото село Горски Сеновец и девети в листата.


Днес АМ „Хемус“ най-после излиза от комата на „Промяната“, но строителството ѝ е оскъпено след значителна индексация на договорите. А къде са онези пари, само Асен Василев може да каже, обобщава проф. Костадин Ангелов.


ГЕРБ-СДС е доказала, че работи за хората в малките населени места и малките общини. Това се вижда в с. Горски Сеновец. През последните години е направен основен ремонт на здравната служба – първият след 1985-а година. Обновен е и покривът на читалището. Другата голяма гордост на Горски Сеновец е възстановената църква „Св. Архангел Михаил”, която при земетресението през 1986 година била изцяло порутена, разказва Нойко Нойков, който три мандата управлява селото и един мандат беше общински съветник в Стражица.


Проблемите на селата са решими, когато има добра комуникация между местната власт със законодателната и изпълнителната, както се случи при последните управления на ГЕРБ. Тогава бе постигнато много както за населените места в община Стражица, така и за целия Великотърновски регион, коментираха проф. Ангелов и Нойко Нойков.


Подобряване на здравеопазването чрез модела на тристълбовото финансиране за лекари и сестри, както и оптимизиране на транспортната свързаност са сред приоритетите за Община Стражица. За целта обаче е нужна категорична победа на ГЕРБ-СДС и правителство, излъчено от най-голямата политическа сила. Тогава няма да има повече безсмислици и като закритото от Бойко Рашков Районно полицейско управление в Стражица, възстановено преди броени дни от служебния кабинет.

Проверете също

Депутат: Референдум “за” и “против” еврото е капан!

Пеевски: Референдум “за” и “против” еврото е капан! ДПС няма да допусне това Многократно сме …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *