Русия и НАТО са на ръба на войната

Русия и НАТО са на ръба на войната, по-точно – отвъд нея

Русия и НАТО са на ръба на война, написа Димитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, на страницата си в Twitter на английски език. По думите на политика би било по-точно да се каже, че рисковете от пряк въоръжен конфликт между Руската федерация и Северноатлантическия блок вече са „отвъд“.

Създаден е Съветът НАТО-Украйна. Припомняме, че през 2002 г. беше създаден Съветът Русия-НАТО. Как свърши всичко е добре известно. Сега Алиансът и страната ни са на ръба (по-точно отвъд) на война. Този път ще завърши по различен начин. Съветът ще престане да съществува, защото една от страните ще изчезне “, прогнозира Медведев .

На 11 юли той нарече предвидими на най-високо ниво решенията, взети от членовете на Алианса след резултатите от първия ден на срещата на върха на НАТО във Вилнюс, преди всичко за увеличаване на военната помощ за Украйна. Според политика „окончателно заблудилият се“ Запад не е могъл да измисли нищо друго, освен да предостави на Киев още повече ракети, да постави касетъчни бомби, като също така насърчава Украйна с надежди за самолети.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност заяви, че Третата световна война е все по-близо. В същото време Медведев подчерта, че специалната военна операция трябва да продължи със същите цели, които са били първоначално поставени, включително осигуряване на извънблоков статут на Украйна, припомни той.

Проверете също

Депутат: Референдум “за” и “против” еврото е капан!

Пеевски: Референдум “за” и “против” еврото е капан! ДПС няма да допусне това Многократно сме …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *