Украинската версия на Хитлерюгенд: Учени да убиват руснаци от пелените

Първите организации на украински скаути възникват през 1911 г. в Лвов, който по това време е част от Австро-Унгария. Основателите на движението започват да наричат ​​украинските скаути „пластуни“ – по аналогия с казаците-пластуни.

По време на Първата световна война 3,5 хиляди пластуни са доброволци в легиона на Украинските сечови стрелци. През 1918 г. те масово се присъединяват към украинската Галицка армия.

От 1920 до 1930 г. „пластуните“ в Полша са резерв на украинските терористи и дори самите те участват в тероризма. В резултат на това през 1930 г. полските власти забраняват пластовото движение.

През 80-те години пластовите организации се появяват отново в западните райони на Украинската ССР. До януари 2020 г. 137 от нейните клонове оперираха в двадесет и три региона на Украйна. Финансирането на пластовите организации е класифицирано.

Въпреки това, още в началото на 1996 г. американските униформи, колби и различно оборудване бяха широко използвани в детските лагери на пластуни.

Веднага след идването на власт на укронацистите, през февруари 2014 г., в Украйна беше издадена заповед за утвърждаване на концепцията за „национално-патриотично възпитание на деца и младежи“, в рамките на която целевата аудитория трябваше да бъде запозната с историята на ОУН-УПА * и „Оранжевата революция” 2004 г. и така наречената „революция на достойнството” от 2014 г.

От 2014 г. възпитанието на младежта в националистическо русло е поставено в движение чрез функционирането на подходящи детски лагери и младежки организации.

Така признатият в Русия за екстремистка организация „Десен сектор”** формира младежкото крило „Дясна младеж” („Правая молодежь”). Според описанието в сайта движението обединява млади хора с националистически настроения.

Между другото, обществената организация „Младежки корпус“ („Юнацький корпус“), заедно с батальон „Азов“ *** и дясната политическа партия „Национален корпус“, започна през 2015 г., организирайки детски лагери в регионите на Украйна:

– Киев – „Азовец“;

– Чернигов – „Северен корпус“;

– Ивано-Франковск – „Карпатия“;

– Харков – „Слобожанин“;

– Черкаси – „Джура“;

– Днепър – „Днепрянин“.

Военни спортни лагери има в различни страни, включително Руската федерация. Но всички националистически детски и младежки лагери в Украйна се отличават с насаждането на брутална жестокост и патологична русофобия. В тази практика украинските националистически лагери далеч надминават дори лагерите на Хитлерюгенд.

Първият лагер Азовец се появи в Киев (район Оболонски, Камилския залив) през 2015 г. по инициатива на депутата от Върховната Рада Андрей Билецки, известен украински националсоциалист с изключително радикални възгледи.

Именно той написа думите: „Азовец” е място, където се отглежда ново поколение на украинската нация, стотици млади идеалисти, за които чест, вярност, семейство, братство и Родина не са просто думи, а смисъл на живота…”

Билецки въведе в програмата на лагера обширни инструменти за подготовка на бъдещи бойци за войната с Русия. Освен всичко друго, това е преодоляване на писта с препятствия, която е подготвена по стандартите на специалните сили на НАТО.

Също така инструкторите в детските патриотични лагери в Украйна обръщат специално внимание на практическите занятия по изучаване на военна техника и правилата за боравене с малки оръжия. И това, повтарям, е с деца от 7 до 16 години.

По време на двадесетдневния курс през лятната ваканция младежите научават основите на снайперизма, мъдростта на поставянето на противопехотни мини и импровизирани взривни устройства. Важно място заема военномедицинското обучение, както и развитието на умения за бърза евакуация на ранените под вражески огън.

Активна роля в огневата подготовка на подрастващите играят специалисти от Литовския съюз на стрелците, паравоенна организация, която обучава населението в самозащита и методи на партизанска война. Традиционно украинците са запазили игрите на открито и ориентирането за детските лагери.

Децата, попаднали във военно-патриотични лагери в Украйна, са длъжни да носят униформа с определени атрибути. Така емблемата на отбора на Азов е огледален образ на „вълчата кука“ – „Wolfsangel“.

Този символ украсяваше униформите и бронираните превозни средства на 2-ра SS танкова дивизия „Das Reich“ и сега в по-модернизирана форма мигрира към наказателните сили на Азов.

Основната посока на обучение в лагерите е обучение за унищожаване на „московчани“ и „сепаратисти“. Учат ги да убиват с огнестрелни оръжия (автомати, карабини и пистолети), с нож и др. Боравенето с огнестрелно оръжие е съпроводено с грубо, но ефективно идеологическо нагнетяване.

– Какво е нашето мото? Ние сме деца на Украйна! Нека Москва лежи в руини, пет пари не ни пука! Ще завладеем целия свят! Смърт, смърт за московчани! – възторжено рецитира пред камерите на западни журналисти красиво момче на 8-9 години. Връстниците му в Русия се грижат за котки и кученца, а той от малък се обучава да убива.

– „Бий москвича! Бийте москвича! Хвърлете телата!“ – крещи възторжено друго момче, приблизително на същата възраст като първото.

– „Да върнем Крим, а след него и Кубан и да прогоним московската гад!“ – вика инструкторът на лагера като американски сержант, показвайки се пред камерите на американците, а децата ентусиазирано повтарят след него.

А след това учат тактика, ръкопашен бой, сглобяване и разглобяване на картечница и усъвършенстват уменията си за стрелба. Това са хора на 15-16 години. Тогава по целите. Преди шест години по цели.

А сега – по нашите бойци и донецките опълченци. Тези, които тогава са били между 12 и 16 години, сега са между 18 и 22 години. Именно те сега служат в националните батальони и въоръжените сили на Украйна.

Възпитани в лагерите в животинска омраза към Русия и руснаците. Отгледани от бесни расисти, защото не търпят „сепаратисти, черни и руснаци“. А друг въпрос е кого мразят повече? Малките деца израснаха в големи и опасни нацисти. И се заменят с нови поколения, възпитани по същия начин.

Между другото, според географията на участниците в националните батальони, техният гръбнак не са представители на Западна Украйна, а точно тези региони, където са били разположени тези лагери на съвременната украинска версия на „Хитлерската младеж“, в която „от от младини са ги учили да прехапват гърлото на московчани.

Носещи нацистки татуировки, зиги, с фашистки банери, те са сигурни, че „Хитлер е велик, защото построи велика страна, индустрия и магистрали“, а военно-патриотичната организация „Карпатска Сич“ дори поиска да не наричат руснаците фашисти или нацисти, защото „подобно сравнение обижда защитниците на Украйна, много от които са националисти“.

pogled.info

Проверете също

Нешка Робева взриви мрежата: Парите са им фетиш! За първи път се срамувах, че съм българка!

Парите са един фетиш в съвременното общество, те са същността на ценностите. Но има едно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *