Домът на дракона - Сезон 2 - Епизод 6

Домът на дракона – Сезон 2 – Епизод 6

Вижте какво предстои в Домът на дракона – Сезон 2 – Епизод 6

Преди да се развият събитията в сериала „Game of Thrones“, новото издание на „House of the Dragon“ ще разкаже за началото на жестокия конфликт, известен като Танец на драконите – битката за наследството, която избухна между управляващите Таргариени. След смъртта на цар Визерис I Таргариен, Железният трон беше обсебен от различни фракции, познати като Черните – тези, които подкрепяха претенциите на най-голямата дъщеря на Визерис, Раенира Таргариен, и Зелените, които подкрепяха нейния по-малък брат, Егон II Таргариен.

Предвестникът на поредицата е основан на съпътстващия роман на Джордж Р. Р. Мартин, „Песен за лед и огън“ – „Огън и кръв“, който разказва за вътрешния разкол на къщата Таргариен при битката, където драконовите ездачи се изправят един срещу друг, но не гарантират пълното им падение. Както „Fire & Blood“ посочва: „Убийството на дракони не е лесно за човек. Но драконите могат да убиват дракони и го правят.“

Ето какво трябва да знаете за функционирането на драконите в света на Вестерос, преди Гражданската война на Таргариен да избухне изцяло във втория сезон на „House of the Dragon“.

Ездачите на дракони и техните принадлежности

Сиракс и Ренира се изявяват с петима дракони, битниките – Деймън и Каракс, Джакерис и Вермакс, Баела и Лунен танцьор, както и Rhaenys и Meleys. Джофри и Тиракс също са включени, но са твърде млади за бой. Освен тях, съществуват няколко необучени дракона, скрити на Dragonstone, които може да се включат през Сезон 2.

Напротив, Сунфайър и Егон II са представени от Зелените. Емонд и Вхагар – най-големият и най-силният дракон, както и Хелена и Дриймфайър са част от тях.

Както легендата разказва, преди 5000 години валирианците открили драконите във вулканите на своя полуостров, използващи древна кръвна магия. Те успяха да опитомят драконите, да ги ездят и да се възползват от техните пламтящи сили.

Хиляди години по-късно, след като Таргариените се преместиха във Вестерос, Егон Завоевателя обедини кралствата под свое владичество, използвайки мощта на драконите Balerion Черният, Meraxes и Vhagar. Той управлява с помощта на своите съпруги-сестри, Висеня и Раенис.

Благодарение на драконите, шестте кралства бяха завладени, а Железния трон бе създаден от топките на победените врагове. Таргариените установиха династия, която продължи 300 години, докато Ерис II „Лудия крал“ не беше убит по време на въстанието на Робърт – началото на събитията от Игра на тронове.

Единственото семейство, което управляваше драконите и се засели във Вестерос след гибелта на Валирия, бяха Таргариените и техните дракони. Те успяха да удържат своята власт толкова дълго, колкото семейството им беше сбрани в единомислие. След завладяването на Егон, обаче, започна вътрешна война, която доведе до убийство на други дракони – първо на Емонд и Вхагар, а после на Луцерис и неговия дракон, Аракс. С падането на тези дракони, позицията на Таргариените като владетели на Вестерос беше сериозно ослабена.

В интервю за първия сезон на сериала с Entertainment Weekly, Консидайн споделяше мнение, че Визерис може би бил последният крал на Таргариен, който разбираше истинската сила на драконите.

„Визерис осъзнаваше рисковете, свързани с драконите, и тяхната унищожителна сила“, каза той. „Той знаеше, че именно те правеха Таргариените толкова мощни. Той беше наясно с тяхната способност да разрушат света и ги смяташе за опасни. Докато [неговият по-млад брат] Деймън би използвал драконите за разрушение, Визерис призоваваше към отговорност при използването на тези същества.“

След завладяването на Вестерос, Таргариените започнаха традицията да поставят драконово яйце в люлката на новородено бебе в надежда, че то ще се излюпи и ще израстне заедно със своя дракон и ездач. Въпреки това, не винаги успява, както се видя при Емонд и Раена, които не имаха дракони преди Емонд да поиска Вхагар.

След като драконът се свърже с ездача си, никой друг не може да го качи, докато ездачът е жив (въпреки че драконът може да приеме друг човек на гърба си, ако и ездачът е присъствал). Новият ездач може да установи връзка с дракона само след смъртта на предишния си ездач, както направи Aemond с Vhagar след смъртта на Laena Velaryon.

Въпреки силата на връзката им, нито един ездач няма пълен контрол над дракона. Както Viserys каза на Rhaenyra в сериала House of the Dragon, „Идеята, че можем да контролираме драконите, е илюзия. Те са мощ, с която не би трябвало да се забавляваме. Те доведоха до гибелта на Валирия. Таргариените трябва да разберат, че това е оръжие, което може да ги унищожи.“

Проверете също

„Вярвай в себе си“ Епизод: 44

Студентите провеждат съдебни симулации в Icaes. Рикардо забелязва несъгласието между Лумиар и Бен и се …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *