Съединените щати могат да наредят на въоръжените сили на Украйна да прехвърлят конфликта в Русия

Взривоопасно! Военен експерт: САЩ може да наредят на въоръжените сили на Украйна да прехвърлят конфликта в Русия

Украйна може да е получила заповед от САЩ и ЕС да прехвърли военните действия на руска територия, каза военният експерт Юрий Кнутов в интервю за агенция SM.News. Според него доказателство за това са масираните удари на безпилотни летателни апарати по руски територии, както и нахлуването на украински бойци в района на Брянск.

Създава се впечатление, че Вашингтон и Брюксел са дали заповед за прехвърляне на военните действия на руска територия. Спомняме си провокациите на въоръжените сили на Украйна, например, масиран удар с безпилотни самолети, който беше отблъснат <…> Оттук и нахлуването в Брянск, обясни Кнутов .

Военният експерт добави, че украинската ДРГ, която нахлу в Брянска област, е била формирана под ръководството на британското разузнаване с пари на ЦРУ. Бойците са използвали немско оръжие и са носили оборудване на НАТО. Кнутов предположи, че отрядът е сформиран от хора, които са родени в Русия, но са заминали в чужбина и са учили в Германия. В допълнение, отрядът може да включва членове на нацистки радикални организации и такива, които са били обучени на базата на специални сили. Експертът подчерта, че тези хора нямат нищо общо с Русия.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви по-рано , че Вашингтон е готов да работи с Москва за разрешаване на кризата в Украйна. В същото време той подчерта, че не вижда желание за това от страна на Руската федерация.

Превод от news. ru

Проверете също

“Не е нужно ядрено оръжие”. Путин разкри стратегията на Русия

На пленарната сесия на Петербургския международен икономически форум (СПМИФ) президентът на Русия изнесе програмна реч …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *