Демерджиев вместо да обикаля по циганските махали

Тихомир Василев: Демерджиев вместо да обикаля по циганските махали, моментално да арестува тези дето купуват гласове с торбите и да не се прави на луд!

Няма да коментирам подигравката и до колко е морално, но е факт, че по действащият закон е престъпление.

Демерджиев вместо да обикаля по циганските махали, моментално да арестува тези дето купуват гласове с торбите и да не се прави на луд!

Какво е купуване на гласове

Както добре съм запознат от безбройните предизборни клипове, купуването на гласове е престъпление. Те обаче не ми помагат да разбера какво точно представлява купуването на гласове. Законът казва, че, който дава или предлага нещо на друг с цел да го склони да гласува по определен начин, извършва престъпление. Следователно има две форми на купуване на гласове:

✅Реално даване на нещо;

Обещаване на нещо;

Това нещо най-често е пари, но не е изключено да бъде и друго. Например може някой да ми предложи да опрости мое задължение или пък да ми даде кебапчета, бира, салам, марули, кисело мляко, кашкавал репички и/или да ми ми поправи колата.

От друга страна законът определя понятието “глас” доста широко като се стреми да обхване всички възможни хипотези на избори, та дори и референдум. Важното е лицето, което ми дава или предлага облага, да се опитва да ме склони не просто да гласувам, ами да направя това за определен кандидат, партия или с посочването на даден отговор на референдум. Купуването на гласове се наказва с:

✅лишаване от свобода от една до шест години, и

глоба от 10 000,00 лв. до 20 000,00 лв.

Да се знае и да се изпълнява от Каскета и Демерджиев!!!

Проверете също

Депутат: Референдум “за” и “против” еврото е капан!

Пеевски: Референдум “за” и “против” еврото е капан! ДПС няма да допусне това Многократно сме …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *