Радев им натри носовете

Радев им натри носовете! Не президентската институция, а политическите партии излязоха извън нормите на Конституцията със системния си отказ да поемат отговорност и да съставят правителствоРадев е бесен!

По повод обвиненията ,че президента си прави негови схеми казано на жаргон , той отговори на партиите:

Не президентската институция, а политическите партии излязоха извън нормите на Конституцията със системния си отказ да поемат отговорност и да съставят правителство. А президентът по силата на Основния закон е длъжен да назначи служебен кабинет, когато партиите не искат, не могат или ги е страх да управляват. За да говори за узурпиране на властта, бившият премиер Костов явно е забравил съдържанието на Конституцията, но всички помним как по време на управлението му България беше разпродадена на безценица.

Тези, които най-много оплакват липсата на т.нар. „триъгълни сделки“ за размяна на въоръжение, изпуснаха момента за реализацията на такива, когато самите те бяха на власт. В момента безплатни „триъгълни сделки“ от типа даваш старо въоръжение, за да получиш също така старо, но все пак оперативно съвместимо, няма. Възможността за размяна на изтребители срещу хеликоптери не решава въпроса с охраната на българското въздушно пространство и далеч не е безплатна. Затова нека партиите и парламентът се фокусират върху това, летците ни да летят на съвременни изтребители, а законите да бъдат изпълнявани. В тях ясно е записано, че охраната на българското небе не може да бъде осъществявана без участието на нашите Военновъздушни сили.

България е на прага на поредните парламентарни избори. Очаквам служебното правителство и органите на реда да осигурят спокойното провеждане на вота. Т.нар. заплахи за поставени бомби не създават реален риск нито за образователната система, нито за изборния процес.

Проверете също

Депутат: Референдум “за” и “против” еврото е капан!

Пеевски: Референдум “за” и “против” еврото е капан! ДПС няма да допусне това Многократно сме …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *