Бойко се чуди как да създаде смут и създаде разцепление в коалицията ПП ДБ

Емил Соколов: Съвсем ясно е! Бойко се чуди как да създаде смут и създаде разцепление в коалицията ПП ДБ

От профила на политическият анализатор Емил Соколов

Ама, съвсем ясно е.

Бойко се чуди как да създаде смут и създаде разцепление в коалицията ППДБ. Един ден иска с тях правителство, после щял да говори с Възраждане, служебното правителство щеше да прави редовно, а сега вече едва ли не почти били се разбрали с ППДБ.

Какво прави Бойко ли? Манипулира. Създава впечатлението, че в момента се случва някакъв процес, тече пазарлък и, видиш ли , ППДБ почти били склонили да се коалират. Въпрос на часове е, ако слушате Бойко.

Това е стар и изпитан трик. Объркай противника, накарай го да се съмнява в себе си, настрой хората срещу него. За Бойко не е важно дали ще има предателство – стига му достатъчно много хора да повярват, че ППДБ биха нарушили обещанието си.

Това е козът, от който се нуждае, за да продължи да оказва натиск върху коалицията с надеждата, че може да откъсне някое парче от нея. Хаосът е игрището, на което Борисов се чувства най-сигурен. Защо е целият този зор ли?

Защото ППДБ излязоха с готово решение на първия проблем, с който се сблъскаха – изборът на председател на Народното събрание. И какво направиха ГЕРБ, когато им се предложи готово, консенсусно решение, че и по европейски образец? Почнаха да протакват. Да бавят, да създават напрежение, да пускат слухове. Да тупат топката на всяка цена.

ГЕРБ не искат да решават проблеми. Искат да извиват ръце. Не, това не е стратегия, нито е начинът, по който се играе ‘играта’ в нормалните държави. Това е рекет – по мутренски. Точно поради тази причина правителство с тях няма как да има.

А по-важният въпрос е какво правят ДПС и проскито им ИТН, докато прожекторите гледат към Бойко

Проверете също

Костадинов: Ако се състави някаква хибридна власт, тя ще е позор!

Ще се пренаредят властовите полюси вътре в ДПС. На предишните избори ПП-ДБ влязоха в парламента …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *