Как да използвате мед за лечение на язви в устата?

Как да използвате мед за лечение на язви в устата?

Медът също е вид лекарство, което има ефект на облекчаване на болката и детоксикация и има спомагателен лечебен ефект при язва на устната кухина, гастрит и язва на дванадесетопръстника. Ако се появят язви в устната кухина, поставете лъжица мед в устата си за 1-2 минути, преди да преглътнете, повторете 2-3 пъти, болката обикновено ще се облекчи на следващия ден и можете да се възстановите основно след две последователни дни лечение.

Язвата в устната кухина е медицински термин. По народно му се нарича афта или възпаление на устната кухина. Причините за заболяването са много сложни и засега няма ясно и разумно обяснение. Методите за лечение обикновено са прах от традиционната китайска медицина и антибиотици от западната медицина. Антибиотиците вече са известни и е най-добре да не се използват. След като прочетете тази статия, може да направите нов избор, при който да използвате мед за лечение на язви в устата.

  

Направете гаргара с медена вода или намажете с мед повърхността на язвата:

1. Оралното приложение на мед има ефект на изчистване на топлината и детоксикация, а външното приложение има ефект на стягане на рани, облекчаване на болката и насърчаване на регенерацията на клетките. Пациенти с язви в устната кухина да изплакват устата си с 10% медена вода 5-10 пъти на ден и да оставят медената вода да престои в устата около 3 минути всеки път, когато изплакват устата си.

2. Пациенти с орални язви могат също да потопят мед със стерилен памучен тампон и да го нанесат върху повърхността на язвата, оставете меда да престои върху повърхността на язвата за около 15 минути, след това поглъщайте меда заедно със слюнката и го нанесете няколко пъти на ден ден за лечение на други орални язви

Въведение в метода:

Терапия с цинков сулфат:

Приемайте таблетки цинков сулфат или 12% цинков сулфатен сироп, 40-80 mg всеки път за възрастни, 3 пъти на ден, обикновено 5-7 дни подред, за да се възстановите.

Терапия със зелеви корени:

Вземете 60 грама корен от зеле, 15 грама кълнове чесън и 10 хинапа, запарете ги във вода, 1 или 2 пъти на ден.

Терапия с орехови черупки:

Сварете 30-50 грама орехови черупки във вода два пъти, веднъж на ден сутрин и вечер.

Проверете също

Как да отслабна? Хранене - сън - план - цел

Как да отслабна? Хранене – сън – план – цел

Темата за отслабване е много широка и включва множество различни подходи и стратегии. В тази …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *