Руските войски атакуваха украински военни летища

Руските войски атакуваха украински военни летища

Министерството на отбраната на Руската федерация обяви нощен удар по военните летища на Украйна

През нощта руските въоръжени сили нанесоха удар с високоточно оръжие по обекти на украинските военни летища, съобщи руското министерство на отбраната. Целта на удара е постигната, поразени са командни пунктове, радиолокационни постове, украинска авиационна техника, както и складове с оръжие и боеприпаси, според канала на ведомството в Telegram.

Въоръжените сили на Руската федерация нанесоха групов удар с далекобойно високоточно авиационно оръжие по цели на противника на военните летища , съобщиха от Министерството на отбраната .

През денонощието около 595 украински военнослужещи са убити в купянското, краснолиманското, донецкото, южнодонецкото, запорожското и херсонското направление. Край Днепропетровск беше извършено нападение срещу цеха за сглобяване на украински дронове. Също така руските военни удариха командни пунктове на въоръжените сили на Украйна в районите на Славянск и Суми.

Системите за противовъздушна отбрана са прихванали две крилати ракети Storm Shadow, две тактически ракети Tochka-U и 14 реактивни системи за залпов огън HIMARS и Uragan. Освен това за денонощие бяха унищожени 21 украински дрона, дронове бяха свалени в райони на населени места в ЛНР, ДНР, Харковска, Херсонска и Запорожка области, както и над Черно море.

По-рано ръководителят на Крим Сергей Аксьонов каза , че през нощта на 4 юни пет дрона са били свалени на полуострова, още четири са били заглушени с радиоелектронна борба. Според Аксьонов няма жертви, в резултат на падането на дронове в Джанкой са повредени три частни къщи и две коли.

Проверете също

“Не е нужно ядрено оръжие”. Путин разкри стратегията на Русия

На пленарната сесия на Петербургския международен икономически форум (СПМИФ) президентът на Русия изнесе програмна реч …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *