военни мисии в Украйна

Новина на часа! Financial Times: Страните от ЕС разрешиха изпращането на военни мисии в Украйна

Проектът на ЕС за гаранции за сигурност на Украйна не изключва изпращането на военни мисии в страната, пише Financial Times. Според вестника, за да бъдат изпратени военни мисии на територията на Украйна, е необходимо да се получи съгласието на всички членове на съюза и да се създадат подходящи условия за това.

Те също така обещават да разширят инициативата на ЕС за обучение на украински войски и възможността за изпращане на военни мисии на ЕС в Украйна, ако условията за това бъдат счетени за подходящи и такъв ход бъде съгласен от всички членове , пише FT .

По-рано естонският премиер Кая Калас заяви, че Украйна очаква „изненада“ на срещата на върха на НАТО, която трябва да се проведе на 11-12 юли. Генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг, с когото Калас проведе съвместна пресконференция, не опроверга думите й, но изрази увереност, че лидерите на срещата ще „дойдат до обща позиция“ по този въпрос.

>> ОЩЕ НОВИНИ ЗА УКРАЙНА <<

Преди това заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев  изрази  мнение, че Украйна не бърза да бъде приета в НАТО, тъй като военният блок се надява, че Киев ще успее да върне изгубените територии под свой контрол. Медведев смята, че Алиансът не се нуждае от Украйна под формата на „мъниче“, следователно за сегашните власти в Киев конфликтът може да стане постоянен.

Проверете също

“Не е нужно ядрено оръжие”. Путин разкри стратегията на Русия

На пленарната сесия на Петербургския международен икономически форум (СПМИФ) президентът на Русия изнесе програмна реч …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *