Украйна е заплашена от колапс

Украйна е заплашена от колапс след срещата на върха на НАТО във Вилнюс, каза…

Украйна е заплашена от колапс след срещата на върха на НАТО във Вилнюс, каза бившият офицер от американското разузнаване Скот Ритър в интервю за журналиста Гарланд Никсън в YouTube. Той подчерта, че в момента Украйна е „месо за месомелачката“.

След Вилнюс Украйна трябва да разбере, че всичко, което представлява, е месо за месомелачката. <…> Ако сте украинец, това е ужасна, деморализираща истина за вас. Мисля, че скоро ще видим как тази страна бързо се движи към момента на своя колапс “, каза той .

Преди това Ритер каза, че НАТО трябва да преразгледа изявленията, че Алиансът има чисто отбранителен характер. Той имаше въпрос : ако е така, защо Москва се тревожи за границите с Финландия?

На 12 юли британският министър на отбраната Бен Уолъс отбеляза, че Украйна трябва да бъде много благодарна за доставката на оръжия от Запада. Според него, за да се окаже военна помощ на Киев, понякога е необходимо да се убедят страните да пожертват собствените си доставки или „да се убедят законодателите на Капитолийския хълм в Америка“.

Преди това стана известно, че преди началото на срещата на върха на НАТО във Вилнюс Зеленски обвини Алианса в абсурд . Той се възмути от липсата на каквато и да е времева рамка за поканата и за членството на Украйна в организацията.

>>> НОВИНИ ОТ РУСИЯ <<<

>>> НОВИНИ ОТ САЩ <<<

Проверете също

“Не е нужно ядрено оръжие”. Путин разкри стратегията на Русия

На пленарната сесия на Петербургския международен икономически форум (СПМИФ) президентът на Русия изнесе програмна реч …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *