Украйна започнаха да използват термобарични мини

Въоръжените сили на Украйна започнаха да използват термобарични мини в зоната на НВО

Въоръжените сили на Украйна започнаха да използват мини с термобарични боеприпаси в зоната на специална военна операция, съобщи сапьор с позивен Рахматула в интервю за РИА Новости. По думите му мините реагират на движения и се управляват от дронове.

Те усъвършенстват обикновените боеприпаси, снабдяват ги с подобрена система за освобождаване, правят им връх, който се забива в земята, когато боеприпасите се изпускат и се фиксират “, казаха военните .

В задната част на боеприпаса са монтирани сензори, които реагират на движението на оборудване или човек. При приближаване на мина тя стреля в посока и води до унищожаване на целта, обясни Рахматула. Според него обаче руските военни вече са се научили да противодействат на този тип снаряди.

За производството на взривно устройство се използват термобарични боеприпаси на съветския гранатомет РПГ-7. Техният принцип на действие е да пръскат горимо вещество и да подкопават получения газов облак.

По-рано губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков заяви, че въоръжените сили на Украйна са атакували 35 пъти селището Журавлевка. Ударите са нанесени с 21 артилерийски снаряда и три касетъчни боеприпаса за залпов огън.

>>> ОЩЕ НОВИНИ ОТ УКРАЙНА <<<

Проверете също

Военен преврат в Киев? Украинската армия се готви да превземе парламента и да свали президента Володимир Зеленски

Руското разузнаване е получило достъп до канал в „Телеграм“, използван от „представители на елитни части“ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *