Мирише на голяма война

„Мирише на голяма война“: Картаполов говори за общата мобилизация

Ръководителят на комисията по отбрана на Държавната дума Андрей Картаполов по време на заседанието каза, че новите закони за наборната военна служба са написани „по време на голямата война, по време на общата мобилизация“. Така той обясни отхвърлянето на поправката в Думата, която освобождава от военна служба мъжете с дете с увреждане и бащите с три непълнолетни деца.

Вие ще гласувате за запазването на удобния живот на укриващите се от военна служба, повторната възможност те да станат герои от превземането на Горен Ларс (граничен пункт между Руската федерация и Грузия.  Този закон е писан за голяма война, за обща мобилизация. И сега вече мирише на тази най-голяма война. И всички ние продължаваме да търсим кого да махнем оттам, кого да защитим… Да, после няма да има кого да защитим! каза Картаполов .

Днес, 25 юли, долната камара на руския парламент прие поправки в законодателството, които предполагат увеличаване на наборната възраст до 30 години . Наредбата ще влезе в сила от началото на 2024 г. Долната граница на наборната възраст ще остане същата – 18 години.

Първоначално се предполагаше, че наборната възраст ще се увеличава на етапи, в продължение на две години. Законодателите обаче решиха да се откажат от тази идея. Картаполов обясни, че парламентаристите са претеглили всички „за“ и „против“ и са стигнали до извода, че „така ще бъде по-лесно “.

Председателят на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко каза, че не вижда причина за резонанса около закона, тъй като срокът на военната служба по наборна служба остава непроменен. Тя също така предположи, че сенаторите ще подкрепят законопроекта.

Проверете също

“Не е нужно ядрено оръжие”. Путин разкри стратегията на Русия

На пленарната сесия на Петербургския международен икономически форум (СПМИФ) президентът на Русия изнесе програмна реч …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *