НАТО няма да победи Руската

Поддубни обясни защо НАТО няма да победи Руската федерация: Какво обсъждат Александър Ходаковски, Евгений Поддубни, Даниил Безсонов в каналите на….

Действията на екипажа на руския танк, който отблъсква атаката на колоната на въоръжените сили на Украйна, ситуацията край Артемовск, боевете в района на Работино, предимствата на руските въоръжени сили пред въоръжените сили на Украйна и военният потенциал на Запада – военни кореспонденти и блогъри обсъждат последните новини от Северния военен окръг на 29 юли. Това, което Александър Ходаковски, Евгений Поддубни, Даниил Безсонов пишат в каналите на Telegram, е в прегледа на NEWS.ru.

Александър Ходаковски: „Врагът се надява, че ще се огънем“

Командирът на батальона „Восток“ Александър Ходаковски говори за последните новини за хода на НПРО на 29 юли. Според него „в херсонското направление противникът не се отказва от идеята да се закрепи на нашия бряг и да създаде плацдарм за по-нататъшно развитие на успеха – досега всичко е неуспешно“.

Той отбеляза, че Въоръжените сили на Украйна търпят загуби в Донецко направление. Според Ходаковски редица вражески части, които са претърпели непоправими щети, са недоволни и са на ръба да напуснат позициите си без разрешение.

„В посока Велика Новоселовка противникът се закрепва в Старомайорски, опитвайки се да подобри позицията си, но успехът е локален по характер и се усеща, че противникът не си поставя стратегически цели в тази посока. Напротив, той има глобални задачи в запорожското направление, върху решаването на които концентрира максималните си усилия. С активното използване на авиацията врагът направи опити да пробие нашата отбрана в района на село Работино – отбраната стои, задачата не е решена от противника ”, съобщи Ходаковски.

Той подчертава, че „въпреки значителните загуби и отказа на редица части да участват в настъпателни операции, врагът, очевидно, ще продължи да таранува нашите позиции с надеждата, че ще пропаднем“. Ходаковски обясни това с необходимостта, пред която е изправен Киев, „да даде поне някакъв резултат, за да затопли охлаждащия интерес на Запада към подкрепата на Украйна“.

„Рибар“: „На Запорожкия фронт проливните дъждове ограничават воденето на военни действия“

Авторът на канала „Рибар“ Михаил Звинюк говори за ситуацията на площадката „Времиевски“ към 29 юли. Той подчерта, че „на целия Запорожки фронт се изливат проливни дъждове, което ограничава възможността за водене на бойни действия“. Но той призна: те не планират да се откажат от настъпателните планове на Въоръжените сили на Украйна.

Според Райбар, североизточно от Урожайне, „противникът е съсредоточил пет групи от центъра за MTR „Юг“ и разузнавателна рота на 38-и отряд с дронове-камикадзе Switchblade и станции за радиоелектронна борба. Близо до Златната Нива има четири щурмови групи от 503-ти батальон на 38-ми пехотен полк. Очаква се тези сили на Въоръжените сили на Украйна да бъдат използвани при атаката на Урожайное.

„Украинските формирования също се готвят да нанесат удар в посока Приютное и височините при Старомайорски със силите на 88-ми батальон от 35-и пехотен полк и 501-ви батальон от 36-и пехотен полк. За да ги подкрепят, до 120 души от 1-ви стрелкови батальон на 1-ви отряд пристигнаха в района на село Комар с три минохвъргачки и пет противотанкови системи ”, сподели Рибар.

Авторът на канала уточнява, че западно от Старомайорски пехотна група от въоръжените сили на Украйна, наброяваща 10 души, е атакувала позициите на въоръжените сили на РФ. „За врага това завърши тъжно: в резултат на битка с леко оръжие той загуби шестима убити и се оттегли на началната си линия“, казва Рибар.

В съобщението на канала се посочва, че „като част от контрабатарейна битка руските войски прикриха вражески минометен екипаж 2B11 североизточно от Урожайное, а също така идентифицираха и унищожиха концентрация на жива сила южно от Болшая Новоселка“. Общите загуби на въоръжените сили на Украйна възлизат на 37 души, твърди Рибар.

„Планът на противника остава същият: с подобряване на метеорологичните условия се опитайте да пробиете руската отбрана близо до Жътва и Приютное за последващ изход към Старомлиновка и по-нататъшно развитие на настъплението към Азовско море“, припомня авторът на канал.

Евгений Поддубни: „Ситуацията в района на Артемовск остава трудна“

Военният комисар Евгений Поддубни говори за причините, поради които Киев „изхвърли хиляди и смели една четвърт или една трета от западното оборудване, предоставено на врага от операторите на НАТО в нашите бойни формации“. Според него отговорът е в преоценката на потенциала на ВМИ на страните от Алианса.

Както съобщиха медиите днес, в хода на изучаване и тестване на шест вида оръжия от пленената военна техника на противника, експертите от руската отбранителна индустрия стигнаха до извода, че западните модели имат приемливо ниво на защита на бронята, макар и с голяма редица слабости, дължащи се на неспазване на изискванията на съвременното разпределение на защитата на бойното поле.

По-специално Поддубни подчерта, че маневреността на оборудването на НАТО в блатисти терени и вискозна почва „също оставя много да се желае“.

„Ремонтът на западни модели на терен е трудоемък и ресурсоемък. Това беше обяснено от специалистите на ОПК с прекомерната сложност на дизайна. Има една добра руска поговорка: „На хартия беше гладко, но те забравиха за дерета и вървят по тях“. Западната школа се натъкна на технологичността на продуктите на военно-промишления комплекс. И всичко е готино на слайдовете, но в муляка, на земята (руска, не иракска или афганистанска), всичко е много по-сложно. Метеорологични условия, неподходящо обучен персонал, голямо логистично натоварване. Тук всичко е заедно “, обясни Поддубни.

Военният комисар припомни как са се занимавали със СКД ремонт на техника в американската база в Афганистан. „Но никой не е ударил американската база там. В условията на НМО разполагането на бази за МТО на фронтовата линия е непозволен лукс. „Ланцети“, „Калибри“ и т.н. А оборудването е сложно, много умно, често по-умно от операторите. Освен това, в лицето на противодействието на електронната война и често проблематичното взаимодействие, много съвременни кифли на западната технология стават безвкусни “, отбеляза той.

Според Поддубни сега е „отличен момент за нашата научна школа и военни експерти да погледнат западните модели“. „Въпросът за балансиране на високите технологии, разходите и оперативните разходи е важен. А също и TTX. Те често определят тактиката. Западът е свикнал да се бори с противник, който априори е по-нисък по огнева мощ и качество на въоръжението и военната техника. Оттук и тактиката. И тук целият свят на НАТО е в задънена улица“, обобщи военният командир.

Той съобщи и последните новини за ситуацията в района на Артемовск . Според Поддубни това „остава трудно, преди всичко за врага“.

„Всеки опит да се закрепим в покрайнините на същата Клещеевка се превръща в значителни загуби за украинските части в техника и жива сила. Командващият сухопътните сили на Въоръжените сили на Украйна Сърски поиска повече касетъчни боеприпаси и допълнителни резерви от Генералния щаб на Украйна, за да „установи контрол над височините и да окупира Клещеевка“. „Основният проблем за украинските части остава плътността на артилерийския и минометния огън на ВС на РФ“, казва Сърски, „напомня Евгений.

Военният комисар е убеден, че генерал Сърски „опростачава“. „Ръцете, авиацията работят, нашите бойци са по-добре обучени от врага. Нашите офицери са до войниците, управляват битката по-ефективно и се грижат за хората, за разлика от киевския режим “, заключи Поддубни.

Даниил Безсонов: „Екипажът на нашия танк, който се пребори с нападението на Въоръжените сили на Украйна, трябва да получи званието Герой на Русия“

Според Безсонов екипажът на руския танк, който успя да победи цял конвой техника на украинските въоръжени сили, заслужава званието Герой на Руската федерация.

„Отлична реклама за доставка на западно оборудване за Украйна. Един руски танк унищожава 8 машини на въоръжените сили на Украйна. Съдейки по очертанията, имаше 2 танка и 6 бойни машини на пехотата „Брадли“ от Въоръжените сили на Украйна“, пише Даниил Безсонов .

Той призова за удостояване на екипажа на танка, който защитава позициите от щурма, със званието Герой на Русия.

Проверете също

“Не е нужно ядрено оръжие”. Путин разкри стратегията на Русия

На пленарната сесия на Петербургския международен икономически форум (СПМИФ) президентът на Русия изнесе програмна реч …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *