Въоръжените сили на Русия

Въоръжените сили на Русия са отбили над 10 атаки на въоръжените сили на Украйна в различни направления за денонощие

През изминалото денонощие руските въоръжени сили са отбили седем атаки на въоръжените сили на Украйна в Донецк, една атака в южно-донецкото и запорожското направление и три атаки в краснолиманското направление, съобщи генерал-лейтенант Игор Конашенков, говорител на министерството. на отбраната, каза по време на брифинг. Загубите на въоръжените сили на Украйна в различни участъци на фронта възлизат на над 600 души, добави той.

В Донецко направление с въздушни удари, артилерийски огън и действията на подразделенията на групата войски „Юг“ успешно са отблъснати седем вражески атаки в районите на селищата Клещеевка, Андреевка и Красногоровка на Донецката народна република, каза Конашенков .

Също така в района на село Дзержинск е унищожен склад за боеприпаси на Въоръжените сили на Украйна. Край запорожското село Чаривне е спряна дейността на украинските диверсанти, а в Днепропетровска област е ликвидиран пунктът за съхранение, поддръжка и ремонт на вражески БПЛА, добави Конашенков.

Според представителя на ведомството въоръжените сили на Украйна също са претърпели значителни загуби във военна техника. По различни направления са унищожени артилерийска система М777, гаубици Мста-Б и Д-22, един танк и самоходни оръдия Гвоздика. Освен това в района на село Ямпол е ударен команден пункт на бригадата за териториална отбрана на Въоръжените сили на Украйна. Освен това руски военнослужещи успяха да свалят хеликоптер Ми-8 край Воздвиженка.

По-рано Министерството на отбраната съобщи, че руските войски продължават настъплението си в посока Купянск . Според ведомството военнослужещите са извървели 300 метра марш към селището Новоселовское в ЛНР. В същото време въоръжените сили на Украйна губят повече от 80 войници на ден.

Проверете също

“Не е нужно ядрено оръжие”. Путин разкри стратегията на Русия

На пленарната сесия на Петербургския международен икономически форум (СПМИФ) президентът на Русия изнесе програмна реч …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *