Тръмп e против прекомерната подкрепа за Украйна

На годишния конгрес на американските консерватори бившият президент на САЩ Доналд Тръмп изрази мнение за конфликта между Украйна и Русия, съобщава РИА Новости. Той каза, че за европейските страни успехът на Украйна в този конфликт е много по-важен, отколкото за САЩ.

Тръмп постави под въпрос размера на финансирането за Киев от администрацията на неговия наследник от Демократическата партия Джо Байдън, твърдейки, че САЩ предоставят милиарди долари помощ на Украйна, докато европейските съюзници на САЩ предоставят само малка част от тази сума.

Бившият президент обеща, че ако бъде преизбран през 2024 г., САЩ повече няма да бъдат въвлечени в безсмислени войни в страни, за които никой в ​​Америка не е чувал.

По-рано Тръмп обеща, че ще разреши конфликта в Украйна в рамките на 24 часа, ако бъде преизбран за държавен глава. Той подчерта, че ще бъде лесно. В същото време бившият ръководител на Съединените щати не разкри подробности за своя план и не каза какви действия възнамерява да предприеме. 

Тръмп отбеляза, че разкриването на информация за неговия план може да попречи на постигането на целите му и да доведе до продължаване на конфликта. Той подчерта още, че това е задача, която може да изпълни само президент с необходимата власт и власт.

Проверете също

Военен преврат в Киев? Украинската армия се готви да превземе парламента и да свали президента Володимир Зеленски

Руското разузнаване е получило достъп до канал в „Телеграм“, използван от „представители на елитни части“ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *