Оръжията на Запада няма да помогнат на въоръжените сили на Украйна

Оръжията на Запада няма да помогнат на въоръжените сили на Украйна да победят Русия: новини от NWO

Последни новини за NWO в Украйна

Украинските власти, след края на контранастъплението на въоръжените сили на Украйна, може да са склонни да преговарят с Русия за разрешаване на конфликта, казаха ветераните от чуждото разузнаване Ричард Хаас и Чарлз Купчан пред американския телевизионен канал CNN. Според експерти Киев ще се сблъска с ограничения както в живата сила, така и в чуждестранната помощ, но дори Западът да увеличи военната помощ, въоръжените сили на Украйна пак няма да могат да победят Русия.

Ръководителят на кримския парламент Владимир Константинов предположи , че целта на контранастъплението на UAF е да се постигнат преговори с Русия при условията на САЩ. Според него въоръжените сили на Украйна обективно нямат и няма откъде да вземат сили за „освобождаване“ на Крим или Донбас.

Министерството на отбраната на Руската федерация на 17 юни публикува сводка за продължаването на специалната военна операция в Украйна. През деня около 735 украински военнослужещи, шест танка, шест бойни машини на пехотата, четири самоходни артилерийски установки „Гвоздика“, две гаубици D-20, пет гаубици D-30, гаубица Giacint-B, бронетранспортьор, Артилерийска система M777 и 21 бойни бронирани машини. Общо в ДНР, ЛНР и Запорожка област са отбити 13 вражески атаки.

През деня системите за противовъздушна отбрана прехванаха шест ракети от системите HIMARS и Uragan. Унищожени са и 16 дрона. Изтребители на руските въздушно-космически сили свалиха украински хеликоптер Ми-24 близо до Краматорск. В района на Новопавловка в ДНР и Томарино в Херсонска област са поразени две РЛС за откриване на въздушни цели П-18. Освен това в района на Дачное в ДНР е поразен радар за откриване и насочване на цели на украинската система за ПВО С-300.

Министерството на отбраната съобщи , че на 16 юни руските войски са нанесли групов удар с високоточно оръжие с морско и въздушно базиране по един от центровете за вземане на решения на Въоръжените сили на Украйна. Целта на удара е достигната, посоченият обект е поразен.

Владимир Рогов, ръководител на движението „Ние сме с Русия“, каза, че през нощта украинската армия е хвърлила в битка нови резерви и рязко е увеличила активността на настъпателните операции на Запорожкия фронт. Според него Въоръжените сили на РФ държат линията и унищожават Въоръжените сили на Украйна.

Рогов каза още , че инспекторите на мисията на МААЕ в Запорожката АЕЦ са се опитали да заснемат отбранителните съоръжения и контролно-пропускателните пунктове на руските военни. Служителите на агенцията не успяха да изпратят тези снимки, тъй като интернет сигналът беше потиснат в превозното средство, с което пътуваха, впоследствие бяха помолени да изтрият всичко. Рогов предположи, че специалистите на МААЕ в АЕЦ могат да работят за чуждестранното разузнаване.

През нощта системите за противовъздушна отбрана в Брянска област са отбили нападение на безпилотни самолети на UAF срещу петролната рафинерия „Дружба“ в Новозибковския градски район на Брянска област, съобщи ръководителят на региона Александър Богомаз. Според него са били свалени три украински БЛА от авиационен тип.

Сутринта украинските войски са обстрелвали село Салное в Хомутовски район на Курска област, съобщи ръководителят на региона Роман Старовойт. По думите му пристигналите са общо петима, няма пострадали, нанесени са щети на две къщи и две стопански постройки, прекъснато е електрозахранването.

Границите на „санитарната зона“ в Украйна, чието създаване, в случай на продължаващи атаки на въоръжените сили на Украйна на територията на Русия, беше разрешено по-рано от руския президент Владимир Путин, ще зависят от гамата на оръжията използвани от Киев, каза прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков . По думите му параметрите на кордона ще бъдат определени така, че ударите на въоръжените сили на Украйна да не достигат гражданите на Русия.

Maxar показа сателитни снимки за 16 юни с последствията от аварията в Каховската водноелектрическа централа. Те показват разрушения язовир и терминала на река Нибулон, който преди това беше наводнен.

Изпълняващият длъжността ръководител на Херсонска област Володимир Салдо обяви хуманитарна катастрофа в Херсон след разрушаването на водноелектрическата централа. Според него, въпреки факта, че украинските власти обявиха евакуацията на града, местните са оставени на произвола на съдбата, тъй като всичко е много зле организирано.

Проверете също

“Не е нужно ядрено оръжие”. Путин разкри стратегията на Русия

На пленарната сесия на Петербургския международен икономически форум (СПМИФ) президентът на Русия изнесе програмна реч …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *