Военен експерт съобщи общата численост на въоръжените сили на Украйна

Военен експерт съобщи общата численост на въоръжените сили на Украйна

Военният наблюдател Суконкин оцени общата численост на въоръжените сили на Украйна на 400 000 войници.

Той не изключи, че във въоръжените сили на Украйна действат почти 120 бригади: от десантни до танкови и артилерийски.

Въоръжените сили на Украйна имат около 120 или почти 400 хиляди бойни бригади. Пехота, механизирана, мотопехота, щурмова, стрелкова и друга сухопътна – 52. Танкова – шест бригади, но само четири са боеспособни. Артилерия, ракета – 16. Териториална отбрана – 31. Морска пехота – четири. Десантно, аеромобилно: 10 бригади , отбеляза Суконкин.

Според него част от подразделенията на въоръжените сили на Украйна са разположени в Киевска област или са на окомплектоване. Експертът добави, че повечето бойци в момента не действат в състава на бригади, а са „разкъсани от батальони“.

Суконкин също предложи въоръжените сили на Украйна да запазят в резерв пет-шест бригади (около 18 хиляди души), които все още не са участвали в контранастъплението. Експертът не изключи, че Киев е готов да хвърли тези сили в „последната битка“ в навечерието на срещата на върха на НАТО във Вилнюс, за да демонстрира успешни атаки.

По-рано лидерът на Руския съюз на ветераните от Афганистан Франц Клинцевич заяви, че въпреки мащабната военна подкрепа на Запада, въоръжените сили на Украйна не могат дори да пробият отбранителната линия на руските войски. Той отбеляза, че 58 държави помагат на Киев с оръжия, бронирани машини и униформи.

Проверете също

“Не е нужно ядрено оръжие”. Путин разкри стратегията на Русия

На пленарната сесия на Петербургския международен икономически форум (СПМИФ) президентът на Русия изнесе програмна реч …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *