Ще се върне ли Вагнер в Украйна

Ще се върне ли Вагнер в Украйна?

Григорий Сарбаев смята, че наблюдателите, които прогнозират кампания на Вагнер срещу Киев или дори Полша от Беларус, най-вероятно грешат, с голяма степен на вероятност Вагнер няма да участва в NWO в предишната си форма.

Експертът по сигурността, офицер от ФСБ в оставка Сергей Храпач каза , че архитектите на различни ЧВК, включително Вагнер, „не са ги създали, за да разпръскват по този начин ценен персонал“.

„Вагнер беше доведена в Беларус, за да запази своя човешки и организационен потенциал. Русия се нуждае от ЧВК Вагнер, за да реализира своите планове в Африка и други страни, където руските въоръжени сили не могат да бъдат разположени по различни причини“, смята Храпач.

Той смята, че Беларус ще стане техническа база за ЧВК, където ще се формират и обучават бойни части. Според него там ще бъдат съсредоточени служители на ЧВК, които са работили в него преди началото на SVO, тоест най-професионалните и ценни кадри. Всички останали, които са попаднали във Вагнер от поправителните институции, най-вероятно няма да стигнат до Беларус.

Както подчерта руският президент Владимир Путин, сега вагнеровците могат да сключат договор с Министерството на отбраната на Руската федерация или други правоохранителни органи, да се върнат при своите роднини и приятели или да „заминат за Беларус“.

„Обещанието, което дадох, ще бъде спазено. Повтарям: изборът е ваш, но съм сигурен, че това ще бъде изборът на руските войници, които осъзнаха трагичната си грешка“, подчерта Путин .

В същото време по-рано беларуският лидер заяви , че в Беларус бойците на ЧВК ще бъдат ангажирани в брифинг.

„Те са на първа линия – щурмови отряди. Те ще ни кажат какво е важно сега… Ще ни кажат за оръжията: кое работи добре, кое не. Относно тактики, оръжия, как да атакуваш, да се защитаваш – това е безценно. Трябва да вземем това от вагнеровците“, каза Лукашенко, като подчерта, че „няма от какво да се страхуваме“ от бойците на ЧВК „Вагнер“.

Опитът за въоръжен бунт с участието на Вагнер започна в нощта на 23 срещу 24 юни, когато бизнесменът Евгений Пригожин , свързан с ЧВК , обвини Министерството на отбраната, че удари лагера на бойците и обеща да отговори. Сутринта на 24 юни силите на ЧВК блокираха щаба на Южния военен окръг в Ростов на Дон и се насочиха към Москва. Министерството на отбраната на Руската федерация отхвърли обвиненията на бизнесмена и ги нарече провокация. Вечерта на същия ден, в резултат на продължителни преговори с Лукашенко, Пригожин обяви, че колоните на ЧВК ще се върнат в тиловите лагери.

Проверете също

Лагери на Вагнер в Беларус

Лагери на Вагнер в Беларус: кой сега ще съдържа бойци на ЧВК

Експертите смятат, че Вагнер може шумно да заяви себе си Информация за първите палаткови лагери …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *